Tämä kalaresepti on helppo ja ihan tajuttoman hyvää! Se on taas Snoobarin ystävällisesti kansalaisille jakama ohje. Käytin kalana tilapiaa, se on makean veden kala ja ainakin tänne se tulee ihan kasvattamosta. Katselin tossa Discovery Travel and Livingillä ruokaohjelmaa Filipiineiltä, ja sielläkin ne söi tilapiaa. Tilapia on täällä halpa kala, kilo maksaa alle 5 realia.

859691.jpg

Ohjehan löytyy Muutakin kuin kuskusista mutta tässä miten tein:

noin 1 kg tilapiaa (kaksi kalaa), suolataan noin puoli tuntia ennen.

<?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

 

Voidellaan vuoka. Laitetaan siihen kalat ja niiden sisään ja päälle tungetaan mausteseosta: valkosipulia, hawaigia - sitä täältä ei saa mutta Snoobarilta löytyy ohje siihekin -, jeeraa - sitäkään täältä ei kai saa, joten laitoin cominhoa - mustapippuria, kardemummaa ja limeä. Lisäksi sisään tungetaan kourallinen tuoreita mintunlehtiä, joista tulee NIIIN ihana maku. Sitten vaan uuniin noin 185 astetta ja tunnin verran meni kaasulla.