En kovin usein ole jaksanut perehtyä brasilialaisiin resepteihin, kun ne niin usein on kovin monimutkaisia. Mutta tämä kakku oli paikallislehden sunnuntai-liittessä joku aika sitten ja nyt vapun kunniaksi päätin kokeilla. Mausta en vielä tiedä, maistamme vasta illalla. Tämä on myös hyvä kondensoitu maito resepti, jos joku haluaa kokeilla sitä. Täällä sitä saa joka kaupasta, Suomessa kai ainakin etnisistä.

Nyt kun kirjoitin tuon ohjeen niin huomasin, että taisin kyllä tehdä aika päin mäntyä. No, veikkaan että ainakaan W ei varmaan huomaa mitään, on siinä sen verran makeutta.

HAUSKAA VAPPUA KAIKILLE!

           553750.jpg

Pohja

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

6 valkuaista

6 keltuaista

6 rkl sokeria

6 rkl vehnäjauhoja

4 rkl kaakaojauhetta

 

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää keltuaiset ja sokeri ja jatka vatkaamista. Lisää vehnäjauhot ja kaakaojauhe ja vatkaa vielä hetki. Laita <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />25 cm halkaisijaltaan olevaan pyöreään vuokaan ja paista 180 asteessa noin 30 min. Ohjeessa oli 10 min mutta ei se kyllä siinä ajassa valmistunut.

 

Kreemitäyte

 

2 tölkki kondensoitua maitoa

2 keltuaista

2 rkl voita

2 tölkki maitoa eli käytä kondensoidun maidon tölkkiä mittaukseen (voi ei! Mä en laittanut!!!)

4 rkl maizenaa

1 tl vaniljaa

1 tölkki creme de leiteä tai kermaa

 

Laita kaikki kattilaan ja keitä hiljaisella lämmöllä kreemiksi.

 

Brigadeiro-täyte

 

2 tölkki kondensoitua maitoa

2 keltuaista

1 rkl voita

6 rkl kaakaojauhetta

 

Laita kaikki kattilaan ja keitä hiljaisella lämmöllä kiinteäksi.

 

Kokoaminen

 

Leikkaa pohja kolmeen osaan. Kostuta ensimmäinen osa ja laita päälle puolet kreemistä. Laita leikeltyjä mansikoita. Laita noin kolmasosa brigadeirosta. Toista sama. Päälle tulee loput brigadeirosta ja mansikat. Lisäsin itse vielä gel de brilhoa eli sellaista kiillegeeliä, en nyt muista mikä se on suomeksi.