Mustikkaa Brasiliassa? Nämä on Suomesta kotoisin olevia kuivattuja mustikoita, jotka liotetaan ensin ja käytetään sitten mustikan tavoin. Jonain vuodenaikana, en muista minä, täältäkin kyllä saa pensasmustikkaa pienissä rasioissa kalliiseen hintaan ja usein maustettuna hienoisella homekerroksella. Mutta nämä ovat siis aitoja suomalaisia!

  996501.jpg

Alkuperäinen ohje löytyy Lintu-75:n blogista, klikkaa tästä. Lintunen tosin oli tehnyt suklaa-persikka, joten sen verran muuttelin.

Torta de mirtilo de mirtilos (blueberries) finlandeses. A massa é uma mistura de 150 gramas de margarina + 100 ml de acucar em que é acresentado 1 ovo, 150 ml de aveia, 150 ml de farinha de trigo e 1 c.c. de fermento químico. A massa é colocada na forma e em cima 150 gr de chocolate branco em pedacos, os mirtilos e um creme de baunilha que eu faco de um pó que trago da Finlândia. No forno de 180 graus por 30 minutos.

Tässä vielä kuva kokonaisesta. Jostain syystä se halkeili ja näyttää W:n mielestä Koillis-Brasilian kuivalta sertão-autiomaalta.

996499.jpg