Iltapäiväkahvivieraille tein vähän suolaistakin. Vähän jouduin tuunaamaan mutta pääasiassa otin ohjeet Fortalezassa kokkailevan Lunan blogista (maniokkipiiras) ja tutuksi tulleesta Aura Liimataisen keittokirjasta (fetapinaattipiiras, jonka muutin coalhojuustoksi).

MANIOKKIPIIRAS  eli QUICHE DE MACAXEIRA (macaxeira on Koillis-Brasilian nimitys maniokille)

638911.jpg

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />50 g margariinia<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

1 dl vehnäjauhoja

2 rkl vettä

 

Sekoita taikinaksi. Riittää pikkuiseen quiche-vuokaan.

 

Sekoita täytettä varten:

1 dl maitoa

1 dl kermaa

2 kananmunaa

Muskottipähkinää

 

Keitä maniokki ja soseuta. Paista pekonikuutioita ja sipulia. Unohdin sipulin niin laitoin sitä sitten piirakan päälle. Lisää munamaito pekonimaniokkiseokseen ja laita uuniin.

 

PINAATTI-COALHOJUUSTOPIIRAS

638899.jpg

Pohjaa varten sekoita:

100 g margariinia

2 ½ dl vehnäjauhoja

1 kananmuna

1 rkl vettä

 

Täytettä varten paista pannulla:

250 g pinaatinlehtiä

1 dl auringonkukansiemeniä

2 rkl öljyä

1 dl persiljaa

½ dl appelsiinimehua

¾ tl suolaa

¼ tl mustapippuria

200 g coalhojuustokuutioita (tai feta)

 

Lisää pohjan päälle ja kaada päälle vielä munamaito (3 kananmunaa, 1 dl maitoa, 2 dl kermaa ja 1 rkl vehnäjauhoja). Paista noin 30 minuuttia 200 asteisessa uunissa.