Iltapäiväkahvivieraille tein vähän suolaistakin. Vähän jouduin tuunaamaan mutta pääasiassa otin ohjeet Fortalezassa kokkailevan Lunan blogista (maniokkipiiras) ja tutuksi tulleesta Aura Liimataisen keittokirjasta (fetapinaattipiiras, jonka muutin coalhojuustoksi).
MANIOKKIPIIRAS eli QUICHE DE MACAXEIRA (macaxeira on Koillis-Brasilian nimitys maniokille)
<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />50 g margariinia<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
Sekoita taikinaksi. Riittää pikkuiseen quiche-vuokaan.
Sekoita täytettä varten:
1 dl maitoa
1 dl kermaa
2 kananmunaa
Muskottipähkinää
Keitä maniokki ja soseuta. Paista pekonikuutioita ja sipulia. Unohdin sipulin niin laitoin sitä sitten piirakan päälle. Lisää munamaito pekonimaniokkiseokseen ja laita uuniin.
PINAATTI-COALHOJUUSTOPIIRAS
Pohjaa varten sekoita:
100 g margariinia
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 rkl vettä
Täytettä varten paista pannulla:
250 g pinaatinlehtiä
1 dl auringonkukansiemeniä
2 rkl öljyä
1 dl persiljaa
½ dl appelsiinimehua
¾ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
200 g coalhojuustokuutioita (tai feta)
Lisää pohjan päälle ja kaada päälle vielä munamaito (3 kananmunaa, 1 dl maitoa, 2 dl kermaa ja 1 rkl vehnäjauhoja). Paista noin 30 minuuttia 200 asteisessa uunissa.