Aloin jo pikkuhiljaa miettiä joulua - jonka joudun ensimmäistä kertaa ja valitettavasti viettämään täällä - koska kaikki kaupat on jo täynnä joulukoristeita ja joulupukkikin on jo vieraillut ostareilla. No, meillähän ei juuri lihaa syödä mutta kokeilin nyt tällaista possua, jos vaikka tekisin pikkujouluiksi. W hyväksyi yrityksen ja söin noin puolet kilon fileestä kerralla.

   1033814.jpg

Ohje on vanhasta Kodin kuvalehdestä. Possun filee leikataan siten, että sen saa käärittyä rullalle. Sen pintaan hierotaan suolaa ja mustaa pippuria sekä salviaa. Sisälle laitetaan seos, jossa on punaista paprikaa, valkosipua, oliivioljyä, korppujauhoja ja timjamia. Sitten rullataan ja kiinnitetään hammastikuilla. Pintaan otetaan väriä pannulta ja sitten uuniin noin 20 minuutiksi uunipussissa. Paistinliemestä tehdään kastike (2 rkl vehnäjauhoa sekoitetaan 1 dl veteen ja kiehautetaan). Lisäksi ohjeessa oli maustemajoneesi johon tuli ruohosipulia, timjamia ja salviaa. Koristeeksi laitoin punaisia pitanga-hedelmiä.