W toivoi yks päivä omenapiirasta, minä raparperipiirasta. Koska täältä ei ole etsinnöistä huolimatta löytynyt (vielä) raparperia, omenapiiras oli helpompi toteuttaa. Ja tämä oli todella helppo, ohje on Aura Liimataisen kirjasta Parasta kotiruokaa ja makuja maailmalta.

Löydöistä puheenolleen, löysin yhden paikan missä myydään tilliä. Ilahduin, mutta en ostanut kun en tiennyt mihin sitä olisin laittanut.

     609884.jpg

Vatkaa 2 munaa ja 1 1/2 dl sokeria vaahdoksi. Lisää 2 dl vehnäjauhoja johon sekoitettu 1 tl leivinjauhetta. Lisää 100 g sulatettua margariinia. Laita vuokaan, lado päälle omput ja ripottele pinnalle sokeria ja kanelia. Paista kaasu-uunissa 15 min alatasolla 200 asteessa ja vielä 15 min ylätasolla. Näin ei pala pohja eikä jää raa'aksi sisältä.