Nyt on urakoitu kakkuja. Tein vähän varastoon, kun lähden ensi viikolla Suomeen (JEE!) niin W:llä olisi syötävää. Se tekee kyllä itsekin kakkuja mutta aika mauttomia vaikka mitä sillä olisi väliä kun itsehän se ne söisi. No, näistä riitti tämän päivän suomalaisille kahvivieraille tarjottavaa. Kaikki ohjeet on Aura Liimataisen kirjasta Parasta kotiruokaa ja makuja maailmalta.

ITALIALAINEN SUKLAAKAKKU (muistuttaa browniea)

635512.jpg

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />200 g taloussuklaata<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

100 g voita

4 kananmunaa

200 g tomusokeria

½ dl perunajauhoja tai ¾ dl maissijauhoja

2 tl vaniliinisokeria

 

Sulata suklaa ja voi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri eri kulhossa. Lisää perunajauhot ja vaniliinisokeri. Lisää suklaarasvaseos keltuaisvaahtoon. Kaada valkuaisvaahto päälle ja sekoita kevyesti. Mais 30-35 minuuttia 175 asteisessa uunissa.

 

EDESSÄ ALLIN KAKKU (1950-luvun suosikki) ja TAKANA BANAANIKAKKU

638898.jpg

Allin kakku

 

1 ½ dl vehnäjauhoja

1 ½ dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl jauhettua mantelia (laitoin castanhaa)

2 tl vaniliinisokeria

200 g voita tai margariinia

3 dl sokeria

4 kananmunaa

 

Voitele ja jauhoja rengasvuoka. Sekoita jauhot ja mausteet. Vatkaa rasva ja puolet sokerista yhdessä ja munat ja loput sokerista toisessa kulhossa. Yhdista voivaahtoon munavaahto ja lopuksi jauhoseos. Paista 180 asteisessa uunissa noin 40 min.

 

Banaanikakku

 

150 g margariinia

2 isoa banaania

1 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

2 rkl kaakaojauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

½ tl neilikkaa

2 kananmunaa

2 ½ (fariini)sokeria

2 dl kerma(viiliä)

4 dl vehnäjauhoja

 

Voitele ja jauhoja rengasvuoka. Sulata margariini. Soseuta banaanit. Sekoita jauhot ja mausteet. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon margariini, kerma ja banaani. Lopuksi jauhot. Paista 200 asteisessa uunissa noin 50 min.