Kävi niin, että unohtui Fanta Uva - viinirypäleen makuinen fanta - pakastimeen ja siitä saakin aasinsillan Koillis-Brasilialaisen raspa-raspan esittelyyn. Raspa-raspa on Fernando Menezesin (Coisa do Recife, Edicões Bagaco n/a) mukaan primitiivinen jäätelö. Sitä myydään rannoilla ja kaduilla kärryissä. Raspa-raspa valmistetaan siten, että isosta jääpalasta raaputetaan (siitä nimi raspar = raaputtaa) jäähilettä. Sen jälkeen asiakas valitsee haluamansa makuesanssin, joka sekoitetaan jäähileeseen.

                  Kotitekoinen raspa-raspa                  Quebra queixo

            429577.jpg      432301.jpg

Kärrymiehet myyvät myös monenlaista herkkua. Yksi hauskoista on quebra-queixo, jonka voisi suomentaa leuan hajottajaksi. Se on kookoksesta tehty makeinen, joka on saa nimensä siitä, että se on kovaa. Yleensä siinä on kookoksen lisäksi guavaa tai pähkinää.

Ja vielä yksi Recifen herkuista. Tätä bricoletea valmistaa muistaakseni jotkut nunnat. Ei löytynyt googlettamallakaan tietoa, mutta kai tämä on ihan oikea, kun olemme itsekin sitä Recifessä syöneet. Nämä on siis ohuita, vohvelimaisia levyjä, jotka voidaan tarjota - kuten tässä - jäätelön ja suklaakastikkeen kera.

431885.jpg