En tiedä tarkemmin pão de melin alkuperästä, mutta niitä syödään yleisesti täällä Brasiliassa. Ohjeen löysin postitse saamastani pikkureseptivihkosesta.

960002.jpg

4 teekuppia vehnäjauhoja<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

1 teekuppi fariinisokeria (acucar mascavo)

3 rkl kaakaojauhetta

1 tl kanelia

1 tl muskottipähkinää

2 teekuppia maitoa

1 teekuppi hunajaa

2 munaa

1 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

 

Sekoita jauhot, sokeri, kaakao, kaneli, muskotti ja maito tasaiseksi taikinaksi. Lisää hunaja ja sekoita. Lisää kevyesti vatkatut munat. Lopuksi leivinjauhe ja sooda. Kaada taikina suorakaiteen muotoiseen vuokaan ja paista 180 asteisessa uunissa noin 25 min.

 

Leikkaa jäähtyneet palat neliöksi ja kasta vesihauteessa sulatetussa suklaassa. Siinä pitäisi olla chocolate hidrogenado mutta kun en tiedä mitä se on ja mistä sitä saa, sulatin suklaan tilkkaa kermaa.