Nämä tälläiset pudim - joita joskus kutsutaan nimellä flan - on yleisiä täällä ja jotenkin kaikki osaa niitä tehdä. Yleensä ne tehdään kai pelkästä kondensoidusta maidosta, mutta näistä on sitten sata erilaista versiota. Minä matkin Planet Foodin Tyler Florencen vanilja-limeohjetta.

Niin siis täällä ei tätä Valentiinin päivää juhlita. Kesäkuun 12. päivä on Dia dos Namorados. Mutta sain tästä taas hyvän tekosyyn tehdä herkkuja. Vaikka oli mulla toinenkin jo keksittynä, nimittäin eräs paperini on hyväksytty alani tärkeimpään kansalliseen tapahtumaan, joten sitäkin olisi voinut paremman tekosyyn puutteessa juhlia.

393475.jpg

Karamellikastike:

puoli kuppia vettä ja 3 rkl sokeri keitetään noin 15 min, että muodostuu ruskea siirappi. Tämä palaa sitten niin nopeesti, mulla eka erä paloi ja tähän toiseenkin jäi vähän katkera maku. Se on siis sekunnissa valkoisesta palaneeksi. Sammutin kyllä lieden heti kun alkoi ruskehtaa, mutta kattila oli kuitenkin kuuma ja niin se vähän palahti.

Pudim-osa:

2 tölkkiä kondensoitua maitoa (käytin light)

käytä tölkkiä mittana ja lisää kaksi sellaista maitoa

3 limen kuoret

1 kokonainen vanilja, erota siemenet ja laita koko papu soppaan

Keitä tätä seosta noin 15 min.

Vatkaa kevyesti 6 munaa. Lisää muniin vähitellen edellinen keitos siivilän läpi. Älä laita kaikkea kerralla ettei munat kokkeloidu.

Kaada karamellikastike vuokaa, lisää päälle pudim-osa ja paista 150 asteisessa uunissa 45-60 min vesihauteessa. Mun kaasuhellassa alin lämpötila on 180 astetta, joten pistin puukauhan luukun väliin. No ei ollut hyvä idea, kun sitten kun se oli ollut tunnin uunissa niin mitään ei ollut tapahtunut. Laitoin sitten luukun kiinni, nostin lämpötilaa ja sitten se oli vielä tunnin ennen kuin oli valmis.

Ai niin, lopuksi tämä pitää laittaa 4 tunniksi jääkaappiin. Sen jälkeen kumotaan nurin.

Tässä vielä suupala. Me nimittäin ehdittiin se iso syödä jo eilen puoliksi seisaallaan keittiössä.

393688.jpg