Meillä on yritetty nyt vähän keventää, joten en ole jaksanut laittaa pelkkiä grillattujen kanafileiden kuvia. Mutta kalaakin on syöty, tässä esim. surubim paikallisen papukastikkeen (feijão) e mummon muusin kanssa. Lisäksi on höyrytettyä agrião eli krassia (ilman ännää).

Papukastikkeen valmistan melkoisen epäbrasilialaisittain näin:

1 litra vettä, 1/2 kg papuja, laakerinlehti, mausteita (suolaa, pippuria, rosmariinia, timjamia) keitetään painekattilassa noin puoli tuntia. Sitten lisätään kuulotettu sipuli. Paikalliset nimittäin pistää jotain läskiloordia sinne sekaan tai pekonia tai jotain, en oikein edes tiedä.

901159.jpg

Surubim-kala on Amazonin jokilaaksosta tai meidän tapauksessa luulen että se tulee tosta Tocantinsin osavaltiosta. Se on siis jokikala ja voi kasvaa 1,50 metriseksi. Netistä sen verran kattelin, että tämäkuuluu kai johonkin monnikaloihin (tieteellinen heimo Pimelodidae). Maultaan oikein maukas, valkolihainen ja melko rasvaisen tuntuinen.

surubim_chicote.jpg