Koska olin edellisillan kibeistä huonovointinen, W teki tällaista kalaa. Ohje on netistä. Pargo on kai suomeksi Pietarinkala, voin olla väärässäkin. Tai sitten se on snapper-tyyppinen. Joka tapauksessa se muistuttaa vähän lahnaa ja on sellainen vaaleanpunertava valtamerikala.

Täällä vietettiin nimittäin kalaviikkoja ja meidän kaupassakin oli kalanosto-ohjeet. Eli kun painaa masusta, sen pitäisi ponnahtaa takaisin. Eilen painelin Walmartissa parikymmentä eri kalaa ja kaikkiin jäi mun sormenjälki (!). Silmissä ei saa olla valkoisia pilkkuja ja niiden tulee täyttää koko silmänkolo. Kidusten tulee olla kirkkaanpunaiset.

959984.jpg

Laita pari kokonaista ja puhdistettua pargoa uunivuokaan. Laita päälle sipulirenkaita, valkosipulia ja porkkanasuikaleita. Lisää persiljaa jos haluat. Mausta pippurilla ja oreganolla. Kastele kalat oliiviöljyllä. Lisää 2 dl kalalientä, johon on sekotettu paprikajauhetta. Kaada liemi kalan päälle ja leikkaa joukkoon muutama pala voita tai margariinia. Paista uunissa noin tunti. Puolessa välissä lisää esikeitetettyjä perunoita. Kun on valmis, erota liemi ja keitä se kastikkeeksi lisäämällä siihen veteen sekoitettu lusikallinen jauhoja ja limeä.