Tänään oli kuuma päivä eikä taaskaan jaksettu kokkailla. Päädyttiin siis katukeittiöön hakemaan acarajét syötäväksi. Acarajé on afrobrasilialaisen keittiön herkku, johon kuuluu paputaikinasta tehty dendê-öljyssä uppopaistettu sämpylä, joka täytetään kuivatuilla katkaravuilla, chilikastikkeella, vatapálla ja carurulla. Vatapá on kastike, joka tehdään maissileivästä, inkivääristä, chileistä, pähkinöistä, kookosmaidosta, dendê-öljystä ja sipulista. Caruru on joku okrahomma, W ei tykkää okrasta (quiabo) - se onkin melkein ainoa ruoka maailmassa mistä se ei tykkää - joten toi munkin acarajén ilman sitä.

              473400.jpg

Me haettiin siis acarajét kotiin ja syötiin lautaselta. Näitä voi syödä myös kadulla hampurilaistyyliin, jollain sisukset tungetaan ton sämpylän sisään ja sitten yritetään syödä niin ettei oo koko naama vatapássa.