Ajattelin kokeilla jotain kevyempää ohjetta makean nälkään, ettei tule yksikseen syötyä koko kakkua. Löysin sitten tämä painonvartioiden ohjeen. Tosin muutin monta kohtaa, joko siksi, ettei meillä ollut sopivaa ainetta tai siksi, että unohdin. Sulkeissa sekoiluni.

425695.jpg

Taikina:

4 munaa

4 dl omenasosetta (sitä on yllättävän vaikea saada täältä. Käytin 2dl paikallista maracujá-hilloa, jota isäni kutsuu maracujálla maustetuksi sokeriksi. Kieltämättä, paikalliset tykkää aika paljon sokerista. No, se loppui kesken niin laitoin 2 dl itse tekemääni jogurttia, joka ensimmäistä kertaa vähän epäonnistui)

n. 2 dl vehnäjauhoja

n. 1 dl perunajauhoja (eipä ollut, joten meni ihan vehniksiä tääkin)

2 tl leivinjauhetta

1 rkl vaniljasokeria (nyt vasta huomasin että se oli RKL, laitoin tietenkin tl)

1/2 dl makeutusainetta (no eihän meillä tätä ole, eikä ollut tavallista sokeriakaan, niin ajattelin laittaa fariinisokeria. Loppujen lopuksi unohdin senkin, mutta onneksi hillo oli sen verran sokerista, ettei makeutta jäänyt kaipaamaan)

1 tl kardemummaa (ja tätähän on tuotu Suomesta)

1 1/2 tl kanelia

Vuokaan:

 2 tl margariinia

2 rkl ruis tai vehnäleseitä (unohdin sitten koko leseet tms. meni pelkällä rasvalla)

Kaikki aineet vaan sekoitetaan keskenään. SItten uuniin 175 astetta noin tunti. Mulla oli kaasuhellassa 230 astetta ja 50 minuuttia, olis saanu olla pidempään, mutta sitten se palaisi pohjasta.

Jos noudattaa oikeaa reseptiä, niin tässä pitäisi olla 26,5 pistettä eli 1,5 pistettä viipaleessa. Näillä laskennoilla kakusta tulee siis 17,6 viipaletta. Mä alan myös kohta olla sitä mieltä, että painonvartijat perustuu siihen, että näissä laskemisissa menee niin paljon aikaa, että ei ehdi syödä > laihtuu.