Kyseessä ei siis ole kääretorttu - rocambole - kuten recifeläiset aina muistuttaa. Tämä on siis taas sieltä Koillis-Brasiliasta. Kermansaven mukikin on tullut tuotua tänne puolelle maapalloa, kuten kuvasta näkyy.

445376.jpg

Valmistus:

250 g sokeria

250 g margariinia

5 kananmunaa

250 g vehnäjauhoja

1/2 tlk guava-marmeladia (port. = goiabada)

Vatkaa munat ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen, sen jälkeen valkuaiset, jotka on vatkattu vaahdoksi. Lopuksi lisää jauhot. Vatkaa vielä hyvin.

Sitten pitäisi olla bolo de rolo -uunipannuja. Niiden puuttuessa, jaa taikina seitsemään osaan ja paista nopeasti kuumassa uunissa. Kun ensimmäinen levy tulee uunista, kaada se sokeroidulle leivinpaperille tai pyyhkeelle. Levitä päälle sulatettu guava-marmeladi ja kieritä rullaksi. Jatka samaan tahtiin kierittämällä aina uusi uunista tullut levy edellisen ympärille.