Churrasco on siis yhtä kuin lihangrillaus. Harvemmin - jos koskaan - näkee kasviksia. Churrascarioissa - grillaukseen erikoistuneissa ravintoloissa - on joskus kalaa tai esim. ananasta, joka on hyvää. Ananas siis grillataan kokonaisena ja pyöritetään sitten kanelissa.

Meidän karnevaalireissulla oli ihan perinteinen makkara-picanha -churrasco. Picanha on eräs parhaista paloista. Täällähän 80% karjasta on intialaisperäistä zebu-karjaa, joka kestää hyvin kuumuutta ja kuivuutta. Zebu on lihakarjaa ja sillä on kyttyrä, josta saadaan maukasta cupim-lihaa. Tai mitä minä mistään mauista tiedän, kun en itse syö lihaa, mutta näin on kerrottu.

411568.jpg

Picanhassa - kuten kuvasta näkyy - on rasva valkoisena kerroksena erikseen eikä marmoroituna lihansyiden välissä, joten se on helppo poistaa. Voilà, saadaan light-lihaa. Brasilialainen karja syö pääasiassa heinää pitkin peltoja ja kävelee paljon. Sen vuoksi ne on terveitä ja jotenkin se liittyi myös tähän lihan makuun. Näinkin mulle on kerrottu eräällä fazenda-vierailulla.