Täällähän syödään papuja joka päivä, kuten olen aiemminkin kirjoittanut. Nyt löysin kivan ohjeen, joka tekee tavallisesta papukastikkeesta vähän herkullisemman. Pavuthan ovat kovin terveellisiä, että niitä kannattaa kyllä syödä.

942368.jpg

Keitä puoli kiloja papuja, 1 litra vettä, liemikuutio, rosmariinia, laakerinlehti ja pippuria painekattilassa noin 40 min. Laita pavut uunivuokaan ja päälle öljyssä kevyesti paistettua sipulia, pinaattia ja kesäkurpitsaa. Kaada päälle aiemmin valmistamasi valkokastike (teen itse niin, että 3 dl kylmää maitoa sekoitetaan 2 rkl vehnäjauhoja ja keitetään 5 min koko ajan sekoittaen). Lisää päälle parmesan-juustoa ja laita uuniin kunnes kullertaa päältä.

Lisukkeen kanssa oli kanaa soijakastike- ja cooking wine -marinadissa sekä kasviksia.

942354.jpg

942358.jpg