Meillä on laatikollinen Pohjois-Brasiliaan menevää tavaraa ja minäpä kopsasin nistä löytyvästä keittokirjasta muutamia ohjeita pienin pistein. Teinkin jo näitä maukkaita papupihvejä kun meillä oli just sopivasti papukastiketta.

 

Papujahan täällä paikalliset syö päivittäin, jotkut parikin kertaa päivässä. Tyypillisin ateria Brasiliassa sisältää riisiä, papukastiketta, pihvin ja salaatin. Pavut ja riisi, arroz e feijão, on niin tyypillinen ruokalaji, että sanontaa käytetään vertauskuvallisesti jonkin arkisen tai tavanomaisen ilmaisemiseen. Papuja ja riisiä syödään niin köyhissä hökkelikylissä kuin huippujohtajien bisneslounaalla. Papuja ja riisiä on mahdollista syödä joka päivä, minkä tahansa ruokalajin lisukkeena, ja joskus tuntuu, että niitä on mahdotonta välttää. Niitä voidaan ihan hyvin lisätä pasta-ateriaan tai syödä samalla lautasella perunan kanssa. Kaikkien näiden erilaisten ruoka-aineiden päälle ripotellaan sitten farofaa, maniokki-jauhoa, joka yhdistää aterian kokonaisuudeksi. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

              775151.jpg

 

Noin 250 gr papukastiketta (tai tölkkipapuja)

1 sipuli

1 valkosipuli

2 paprikaa

Persiljaa, ruohosipulia tai korianteria

1 kananmuna

2 rkl Worcestershire-kastiketta (laitoin soijakastiketta, koska en tiedä mitä tuo worsjuttu on)

1 rkl tomaattisosetta

1 tl chili explosion –maustesekoitusta

2 rkl vehnäjauhoja

 

Sekoita kaikki aineet karkeaksi massaksi, paitsi vehnäjauhot. Muotoile pihvit ja laita 30 min jääkaappiin. Pyöritä jauhoissa. Paistoin uunissa noin 200 astetta ja 15 min. Voi paistaa pannullakin.