Tällä Koillis-Brasilian maissikuskuksella ei käsittääkseni ole mitään tekemistä pohjoisafrikkalaisen kuskuksen kanssa, ainakaan noin äkkiseltään en löydä kovastikaan yhtäläisyyksiä, vaikka jostain sieltäpäinhän se varmaan on tänne kulkeutunut.

Täällä cuscuz tehdään siis maissihiutaleista. Käytän itse pakettia, jossa lukee flocão. Tuli joskus kokeiltua jotain toistakin, muttei se onnistunut. Nämä hiutaleet sitten kastellaan vedellä - tai (kookos)maidolla - ja sekaan heitetään suolaa. Sitten höyrytetään 10 minuuttia cuscuz-keittimessä. Cuscuz syödään esim. kanamunien tai kinkun ja juuston kanssa.

411577.jpg

Cuscuz on Koillis-Brasiliassa kovin tavallista ruokaa. Se on täyttävää ja halpaa. Muuallakin Brasiliassa on tästä omia versioita olemassa. Koillisessa tätä syödään niin aamupalaksi kuin illalliseksi. Valitettavasti monilla siellä ei muuta syötävää olekaan. Se onkin vähän "köyhien ruoan" maineessa, joten mistään hienoista ravintoloista tätä on turha etsiä listoilta.