Tähän aikaan vuodesta, kun ilma viilenee ja talvi tulee, ilostuttaa ihmisiä Festa Juninat. Täällä muuten todella viileni, yks ilta oli +14 astetta. Mutta nämä juhlat on siis ikään kuin juhannusjuhlia, joita on vähän joka puolella Brasiliaa, erityisesti kesäkuussa. Mutta kuten kaikki juhlat täällä, nämäkin tuppaavat venymään ja niinpä täällä meilläpäin juhlinta on jo alkanut. Koska juhlinta saattuupi sopivasti maissisadon korjuun aikaan, maissiruoat on festoissa pääosassa. Ruoan lisäksi juhliin kuuluu kokko, quadrilha-tanssiesityksiä, forró-musiikkia ja eräänlaista glögiä, quentão-nimistä.

                    615581.jpg

Quadrilha-tanssi vaatii kovaa kuntoa, on se sellasta hyppelyä. Yleensä quadrilha-esitys kertoo tarinaa, jossa pappi vihkii pariskunnan, morsiamen isä vetää herneen nenään ja jotain semmosta. Mutta nämä esittivät sellaisen tarinan, jossa Pernambucolaiset yrittivät valloittaa Paraíban-osavaltion, mutta miehet ja naiset rinta rinnan puolustivat aluettaan ja säilyttivät sen itsenäisyyden.

                   615575.jpg

Festa Juninoja, joissa juhlitaan jotain katolisia pyhimyksiä, järjestetään eri seurakunnissa. Mutta eipä siellä turhan uskonnollisia olla. Ohjelmassa oli mustalaistanssia ja tarjolla oluen lisäksi mm. quentão-juomaa, eräänlaista hehkuviiniä. Eli punaviiniä, jota on lämmitetty ja maustettu inkiväärillä, limellä, kanelilla ja kai joillain muillakin mausteilla. Ilta jatkui forró-musiikin merkeissä jota soitti oikein kunnon tanssiorkesteri.

                    615576.jpg

Ruokaa myydään tällaisissä kojuissa. Hinnat on edullisia, kaikki maksaa noin 1-2 realia (jaa noin kolmella niin tulee eurot).

Ja tällaista ruokaa söimme - ihan liikaa muuten.

CURAU - MAISSIVANUKAS

615582.jpg

Tämä tehdään maissiraasteesta, sokerista ja maidosta. Kerran jopa kokeilin kotioloissa, mutta en suosittele. Maistuu kanelin kanssa.

CANJICA ELI JOKU TOINEN MAISSISYSTEEMI

615577.jpg

Nuo valkoiset sattumat on sellasia kovia maissijuttuja, joita keitetään painekattilassa kondensoidun maidon ja mausteiden kanssa. Tässä oli maapähkinöitä makuna.

Nuo olisivat riittäneet, mutta ei meille. Seuraavat on sitten niitä mitkä meni vähän yli.

GRILLIVARTAAT

615574.jpg

RANSKALAISET (oli muuten hyviä, ihan tuoreita ja itse tehtyjä)

615579.jpg

POP CORNIA (maissiteema, huom!)

615578.jpg

Että näin. Eli on sitä Brasiliassa muitakin juhlia kuin karnevaalit ja nämä Festa Juninat on itse asiassa vähän kivempiakin. Niissä on kiva kyläjuhlatunnelma! Tervetuloa joskus kokeilemaan!