Salaatin lisäkkeenä tein patonkia. Nyt palasinkin taas jo Liimataisen Parasta kotiruokaa -kirjan ohjeisiin.

386222.jpg

Ohje:

2 kpl

2 dl vettä

25 g hiivaa

1 tl sokeria

3/4 tl suolaa

3 dl vehnäjauhoja

noin 2 dl sämpyläjauhoja (joo eihän täällä sellasia ole...)

3 rkl öljyä

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Skoita joukkoon sokeri, suola ja suurin osa jauhoista. Lisää öljy ja alusta. Anna kohota kaksinkertaiseksi ja jaa kahteen osaan. Kaaviloi osat 40 cm:n pituisiksi soikion muotoisiksi levyiksi. Kääri levyt rullalle ja pane ne pellille leivinpaperille. Anna kohota. Vedä hyvin kohonneisiin patonkeihin vinoja viiltoja terävällä veitsellä. Paista 225 asteessa 12-14 minuuttia.