Salaatin lisäkkeenä tein patonkia. Nyt palasinkin taas jo Liimataisen Parasta kotiruokaa -kirjan ohjeisiin.
Ohje:
2 kpl
2 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl sokeria
3/4 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
noin 2 dl sämpyläjauhoja (joo eihän täällä sellasia ole...)
3 rkl öljyä
Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Skoita joukkoon sokeri, suola ja suurin osa jauhoista. Lisää öljy ja alusta. Anna kohota kaksinkertaiseksi ja jaa kahteen osaan. Kaaviloi osat 40 cm:n pituisiksi soikion muotoisiksi levyiksi. Kääri levyt rullalle ja pane ne pellille leivinpaperille. Anna kohota. Vedä hyvin kohonneisiin patonkeihin vinoja viiltoja terävällä veitsellä. Paista 225 asteessa 12-14 minuuttia.