Pasha on vähän vaikea täällä, kun ei ole rahkaa. Eikä täällä pashaa muutenkaan oikein tunneta. Tämä ohje löytyi brasilialaisesta keittokirjasta, jota kävin kirjakaupassa lukemassa. Tällä ohjeella pashaa voi varmasti valmistaa niissä maissa missä ei ole rahkaa ja ricotan ehkä voi korvata jollain vastaavalla. Jos joku ulkosuomalainen etsii pashan ohjetta niin tässä siis yksi.

500 g ricottaa

0,5 kuppia suolatonta voita

2 keltuaista

1 kuppia tomusokeria

0,5 rkl liivatejauhetta sekoitettuna 2 rkl:seen kylmää vettä

1 tl vaniljaa

0,5 kuppia kermaa vaahdotettuna

1 rkl appelsiinilikööriä

3/4 kuppia mantelilastuja

1/2 kuppia kuivattuja hedelmäpaloja (frutas cristalizadas)

Valmistus: Sekoita ricotta ja voi tasaiseksi. Lisää keltuaiset yksitellen, älä vatkaa. Lisää sokeria vähitellen. Sulata liivate esim. mikrossa. Lisää seokseen. Lisää vanilja ja sekoita hyvin. Vatkaa kermavaahdoksi liköörin kanssa ja lisää seokseen. Lisää hedelmäpalat ja mantelit varovasti. Laita vatiin kelmua ja jätä kylmään vuorokaudeksi. Koristele.

         502149.jpg