Eilen olimme illallisella brasilialaisten kavereiden luona ja vein tuliaiseksi kulitsan. Selitin kuinka se kuuluu suomalaiseen pääsiäisperinteeseen ja blablaa, vaikka tosiasiassa en itse ole koskaan edes maistanut kulitsaa. En siis edes nyt, vaikka sen itse tein, kun en viitsinyt lahjaksi viedä maistettua versiota. Tein leipäkoneella, joten vähän 'tuunasin' ohjetta, joka on kuitenkin Finfoodin sivuilta.

485354.jpg     485348.jpg

Tässä kuvassa paketissa                Tässä kulitsa, ehdin jo kääriä ennen kuin muistin ottaa kuvan.

Lado leipäkoneeseen tässä järjestyksessä:

320 ml vettä johon kaksi kananmunaa (mä tietenkin unohdin ne munat ja laitoin sitten erikseen)

2 rkl margariinia

1,5 tl suolaa

1 tl kardemummaa

1 tl vaniljasokeria

(ripaus kurkumaa väriä antamaan)

0,5 kuppia sokeria

4 tl maitojauhetta

960 ml vehnäjauhoja

2 tl kuivahiivaa

Meillä kun kone puhuu portugalia, niin valitaan Ciclo Pão Doce.

Erotetaan vaivauksen jälkeen vähän, josta muotoillaan kirjaimet XB. Se on kai jotain venäjää. Kun on noin tuntia vaille valmis, lisätään kirjaimet ja voidellaan kananmunalla.