Tämä leipä on tosi hyvää. Olen tehnyt kerran aiemmin ja silloin se mielestäni oli pahaa mutta tein nyt uudestaan kun näin jossain blogissakin. Nyt se oli herkullista.

568977.jpg

Ohje on Aura Liimataisen keittokirjasta.

Focaccia<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

¾ dl hienonnettua sipulia

1 rkl oliiviöljyä

1/3 tl basilikaa

1/3 tl timjamia

½ tl suolaa

 

Taikina

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />3 dl kädenlämpöistä vettä

25 g hiivaa

1 dl raastettua juustoa

6 dl vehnäjauhoja

 

Pinnalle

2 rkl oliiviöljyä

2 tl murskattua merisuolaa

Rosmariinia

 

Murenna hiiva veteen ja lisää seokseen paistettu mausteseos, juusto ja vehnäjauhot. Kohto 40 min. Muotoile pellille ja kohoto 30 min. Tee sormin painalluksia ja voitele öljyllä, ripottele pinnalle suola ja rosmariini. Koloihin voi laittaa oliiveja tai aurinkokuivattuja tomaatteja. Kypsennä 225 asteessa 20 min.