Näin kerran Pastry Chef Anna Olsonin ohjelmassa Sugar näitä kanadalaisia Nanaimo bars. Nimi tulee tarinan mukaan siitä, että kanadalainen rouva kehitti tämän reseptin johonkin kilpailuun, ja nimesi leivokset kotikaupunkinsa - Nanaimon - mukaan.

Ohjeen näihin löysin Chocomumin sivuilta. Vähän jouduin muuttelemaan. Nämä meni tuliaisiksi Koillis-Brasiliaan. Kauniisti leikkelemäni palaset saapuivat sinne kuulemma yhdessä isossa mytyssä :/

  513502.jpg

Pohja:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />100 g voita sulatettuna

60 ml sokeria

40 ml kaakaojauhetta

100 g kookoskeksin muruja

1 dl kookoshiutaleita

70 g cashewpähkinöitä murskana

Aineet sekoitetaan ja laitetaan vuokaan. Sitten jääkaappiin.

Täyte:

100 g pehmeää voita

1 dl perunajauhoja

1 tl vanilliinisokeria

90 ml maitoa

noin 420 g tomusokeria

Sekoitin kaikki kunnes olis tasaista ja sitten jääkaapissa olevan pohjan päälle.

Päällys:

140 g puolimakeaa suklaata

25 g voita

Sulata suklaa ja voi. Levitä suklaaseos päälle. Mulla meni tää ihan plörinäks, suklaasta tuli rakeista ja sitten se leikatessa rupes halkeilemaan.