Näin kerran Pastry Chef Anna Olsonin ohjelmassa Sugar näitä kanadalaisia Nanaimo bars. Nimi tulee tarinan mukaan siitä, että kanadalainen rouva kehitti tämän reseptin johonkin kilpailuun, ja nimesi leivokset kotikaupunkinsa - Nanaimon - mukaan.
Ohjeen näihin löysin Chocomumin sivuilta. Vähän jouduin muuttelemaan. Nämä meni tuliaisiksi Koillis-Brasiliaan. Kauniisti leikkelemäni palaset saapuivat sinne kuulemma yhdessä isossa mytyssä :/
Pohja:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />100 g voita sulatettuna
60 ml sokeria
40 ml kaakaojauhetta
100 g kookoskeksin muruja
1 dl kookoshiutaleita
70 g cashewpähkinöitä murskana
Aineet sekoitetaan ja laitetaan vuokaan. Sitten jääkaappiin.
Täyte:
100 g pehmeää voita
1 dl perunajauhoja
1 tl vanilliinisokeria
90 ml maitoa
noin 420 g tomusokeria
Sekoitin kaikki kunnes olis tasaista ja sitten jääkaapissa olevan pohjan päälle.
Päällys:
140 g puolimakeaa suklaata
25 g voita
Sulata suklaa ja voi. Levitä suklaaseos päälle. Mulla meni tää ihan plörinäks, suklaasta tuli rakeista ja sitten se leikatessa rupes halkeilemaan.