Meillä oli pakastimessa vielä lohen puolikas, jonka nyt päätimme syödä. Lime on ollut viikon teema, joten sitä sitten tähänkin. Ohje on taas vaihteeksi Aura Liimataisen kirjasta Maukasta kotiruokaa ja makuja maailmalta. Lisäke salaattikin on samasta kirjasta.

536143.jpg     536148.jpg

Limettilohi ja mangokastike

600 gr lohta

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Marinadi:

2 rkl öljyä

2 rkl soijakastiketta

1 puristettu valkosipunlinkynsi

¾ dl limemehua

1 tl kuivattua timjamia

1 tl kuivattua salviaa

 

Laita lohi marinadiin pariksi tunniksi. Paista uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.

 

Mangokastike

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />2 dl kermaa (creme de leite light)

½ tuoretta mangoa

½ tl suolaa

Yhden limen mehu

Ripaus chilijauhetta

 

Kiehauta kerma ja mango, lisää muuta aineet.

 

Mango-tomaattisalsa

 

½ tuoretta mangoa

½ vihreä paprika

1 pieni sipuli

1 valkosipulinkynsi

½ kesäkurpitsaa

1 tomaatti

1 rkl öljyä

3 rkl limemehua

½ tl suolaa

¼ tl mustapippuria

Ripaus chilijauhetta

 

Kuutio ja kuumessa paistinpannussa. Ensin sipulit ja kesäkurpitsa, sitten muut.