Meillä oli pakastimessa vielä lohen puolikas, jonka nyt päätimme syödä. Lime on ollut viikon teema, joten sitä sitten tähänkin. Ohje on taas vaihteeksi Aura Liimataisen kirjasta Maukasta kotiruokaa ja makuja maailmalta. Lisäke salaattikin on samasta kirjasta.
Limettilohi ja mangokastike
600 gr lohta
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Marinadi:
2 rkl öljyä
2 rkl soijakastiketta
1 puristettu valkosipunlinkynsi
¾ dl limemehua
1 tl kuivattua timjamia
1 tl kuivattua salviaa
Laita lohi marinadiin pariksi tunniksi. Paista uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Mangokastike
<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />2 dl kermaa (creme de leite light)
½ tuoretta mangoa
½ tl suolaa
Yhden limen mehu
Ripaus chilijauhetta
Kiehauta kerma ja mango, lisää muuta aineet.
Mango-tomaattisalsa
½ tuoretta mangoa
½ vihreä paprika
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
½ kesäkurpitsaa
1 tomaatti
1 rkl öljyä
3 rkl limemehua
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Ripaus chilijauhetta
Kuutio ja kuumessa paistinpannussa. Ensin sipulit ja kesäkurpitsa, sitten muut.