Eräs lukija tiedusteli, miten voisi tehdä näitä pão de queijoja ilman polvilhoa eli maniokkijauhoa. Aikani mietittyäni olen tullut siihen tulokseen, että ei oikein mitenkään. Tuo maniokkijauho on niissä juuri se olennainen osa. Että ensi brassireissulla sitten vaan maniokit mukaan. Pão de queijo aineksia saa kyllä sellaisessa kätevässä 'lisää vesi ja sekoita' pakkauksessakin.

Jos joku lukijoista keksii reseptin, jossa maniokkijauhoa ei tarvita, olkoon hyvä ja kommentoikoon. Laitan sen sitten tänne postauksena. Kiitos!

Itse olen kerran yhden suomalaisen kaverini kanssa (terveisiä vaan, jos sattuu lukemaan) yrittänyt näitä tehdä, mutta meidän versiosta olisi saanut kivelle korvikkeen. Tässä siis kaupan tuotoksia.

       445500.jpg

Reseptejä on tähän yhtä monta kuin tekijää. Toiset käyttää polvilho azedoa, toiset docea tai molempia. Pääasiassa aineksiin kuuluu siis polvilhon lisäksi kananmunia, suolaa, maitoa, öljyä ja juustoa. Nämä juustoleipäset ovat noin golfpallonkokoisia ja rakenteeltaan pehmeitä. Eritysesti pão de queijoja tapaa Minas Geraisin ja Goiásin osavaltioissa. Parhaita lämpiminä.