No niin, nyt ehdin päivittämään. Tästä hauskasta illasta on jo jonkin aikaa. Teemana oli Koillis-Brasilia ja tarjolla oli:
Alkusalaatti acai-kastikkeella
Pääruokana piilonen (escondidinho), kasviskuskus, parsa-porkkanahöystö
Jälkiruokana papaijakreemi liköörillä
Açai-kastike<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Açai on lähinnä pohjoisessa kasvava hedelmä, joka muistattaa kaukaisesti mustikkaa. Tein siitä salaatinkastikkeen. Käytin jäädytettyä açai-polpaa, jonka siis sulatin ja sitten lisäsin 1 rkl dijon-sinappia, 4 rkl oliiviöljyä, 1 rkl balsamiviinietikkaa sekä suolaa ja pippuria.
Piilonen eli escondidinho
700 gr vedessä ja suolassa keitettyä maniokkia
300 gr vedessä ja suolassa keitettyä perunaa
1 rkl voita
<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />2 dl kermaa
1 sipuli raastettuna
1 kanaliemikuutio
Maitoa
Suolaa
½ kg kuivattua suolalihaa (carne seca) keitettynä revittynä
2 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli renkaina
1 rkl persiljaa
1 rkl ruohosipulia
Chilipippuria
Pekonia
Catupiry-juusto tai sulatejuustoa
Mozzarella-raastetta
Tee maniokista, perunasta ja voita muussia. Tee kastike sipuliraasteesta, kanaliemikuutiosta, kermasta ja lisää maitoa, jos tarpeen. Mausta suolalla.
Paista pekoni, valkosipuli, sipulirenkaat ja suolaliha sekä lisää persilja ja ruohosipuli.
Laita uunivuoan pohjalle öljyä, kermakastike, lihaseos ja osa muussista. Levitä päälle catupiry (tai sulatejuusto). Lisää loppumuussi ja laita päälle juustoraaste. Paista uunissa kunnes juusto on sulanut.
Kasviskuskus
Maissista tehtävä brasilialainen kuskus tehdään yleensä kuskuskeittimessä. Nyt tein niin, että lisäsin kosteutettuun kuskusiin tomaattipyrettä, paprikaa, palmunydintä, sipulia ja ehkä jotain muutakin mitä en muista. Sitten laitoin kakkuvuoan pohjalle kananmunanpaloja ja oliiveita ja lisäsin seoksen.
Höystöön tulee siis porkkanaraastetta, höyrytettyä parsakaalia, valkokastiketta ja päälle batata palhaa.