Olimme viikonloppuna maalla ja nyt kun on mangoaika niin on metsä täynnä mangoja. Keräsimme niitä mukaankin mutta jätimme sentään apinoillekin - ihan oikeille, eikä monkeyfoodin Ylimuulille ;)

Siellä maalla ne söivät näitä manga verdejä - vihreitä mangoja - siten, että ne leikattiin siivuiksi ja päälle kaadettiin viinietikkaa ja suolaa! Huh huh, ihan ei meikäläisen ennakkoluulot rittänyt tohon makuelämykseen, mutta tein niistä sitten kotona mangochutneytä.

1095672.jpg

Se tehdään niin, että keitetään ensin kupillinen fariinisokeria, 1/4 kupillinen vettä, 1 rkl rastettua appelsiinikuorta, 1 kanelitanko, 1 laakerinlehti, 1/2 tl neilikkaa, 1 rkl tuoretta inkivääriä ja chilikastiketta ensin ja sitten lisätään mangot ja keitetään ne pehmeiksi. Annetaan jäähtyä ja säilytetään jääkaapissa 1 vrk. Sitten laitetaan ne steriloituihin purkkehin jotka keitetään vedessä.