Anjan pakkopullasta löytyi ruisleivän ohje, jota voi sovellettuna toteuttaa täälläkin. Ei siitä nyt ihan mitään jäkiuunileipää tullut, mutta oikein hyvää ja vähän sellasta hapanta. Laitoin kyllä ihan liikaa suolaa, mutta Planet Foodin Merrilees Parker Brasilia-jaksossa juuri kertoi, että täällä tropiikissa täytyykin syödä enemmän suolaa, kun sitä menettää enemmän hikoillessa. Sehän sopii mulle kun olen aina tykännyt suolasta. Tosin 4 tl tähän ohjeeseen oli mullekin liikaa.

           544346.jpg

Alkuperäinen ohje löytyy tuolta linkistä, laitan tähän miten itse tein.

Ruisleipä kaasu-uunissa<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

5 dl  coalhadaa

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />50 g hiivaa

3 dl  kaurahiutaleita

2 tl  suolaa

6 dl  ruisjauhoja

2 dl vehnäjauhoja

6 rkl  öljyä

 

Lämmitä coalhada kädenlämpöiseksi. Sekoita siihen hiiva ja kaurahiutaleet. Anna muhia 10 minuuttia. Sekoita taikinaan loput aineet. Vaivaa taikina ja muotoile siitä kaksi reikäleipää, pistele haarukalla. Kohota leivät ja paista 225 asteessa ensin 15 minuuttia uunin alatasolla ja sitten vielä 15 minuuttia ylätasolla.