Osallistuin joku aika sitten sähköpostissa saamaani kiertokirjeeseen, jossa piti laittaa yksi resepti eteen päin ja odotella sitten muiden reseptejä omaan sähköpostiinsa. Sain postitse sitten kalkkunapadan ohjeen, mutta kalkkunan muutin kyllä kanaksi. Tämä oli kyllä hyvää ja sopii myös hyvin tänne tropiikkiin, vaikka ohje tulikin Suomesta! Kiitokset vielä lähettäjälle, jätän nyt nimen mainitsematta, mutta tämä on hänen itsensä kehittelemä ohje.

553421.jpg

Kalkkunapata

2-3 perunaa
vähän lanttua tai kaalia (laitoin punaista paprikaa)
2-3 porkkanaa (näitä ei ollut kotona)
kalkkunasuikaleita (tai broilerin)
1 iso banaani
ruokakermaa ja/tai kookosmaitoa
vähän juustoraastetta
mausteita maun mukaan

Juurekset pilkotaan kuutioiksi ja banaani viipaleiksi. Kalkkunasuikaleet ruskistetaan pannulla. Jos suikaleet eivät ole valmiiksi marinoituja, lisätään suolaa ja mausteita. Juureksia kiehautetaan vedessä n. 5min. Voidellaan uunivuoka ja kaikki laitetaan kerroksittain vuokaan, niin että päällimmäiseksi jää juureksia. Ruokakermaan tai kookosmaitoon sekoitetaan mausteita, esim. pippuria ja paprikajauhetta. Kaadetaan juuresten päälle, niin että ne melkein peittyvät. Päälle ripotellaan juustoraastetta.
Paistetaan 175 asteessa noin tunti ja annetaan levähtää n. 15 min niin että
neste imeytyy ja sakenee.