Tässä on robaloa eli käsittääkseni suomeksi meriahventa. Se on valmistettu kastikkeessa, jonka tein siten että ensin paistoin öljyssä currya, paprikaa, kurkumaa ja ehkä jotain muuta. Opin ton mausteiden paistamisen, kun luin kirjan nimeltä Brick Lane, joka kertoo bangladeshilaisen naisen elämästä Lontoossa. Sitten kalat joukkoon ja viimeiseksi kookosmaitoa.

Lisänä on munakoisoa, joka on tehty Discovery Travel and Livingiltä tulevan Kylie Kwongin ohjelman mukaan. Kylie on kiinalaissyntyinen australilainen, joka ohjelmassa matkustaa Kiinassa ja kokkaa. Tässä ohjeessa ensin tehdään kastike soijakastikkeesta, balsamiviinietikasta, chinese cooking winesta (käytin jotain kokkausviiniä, mitä löyty meidän supermercadosta), ruskeasta sokerista ja öljystä (Kylie käytti sesamöljyä). Nämä siis keitetään. Munakoisot suolataan ja annetaan olla hetki. Sen jälkeen ne kypsytetään bambuhöyrykeittimessä. Minä tein kuskuskeittimissä kun ei satu olemaan tota bambuhommaa. Sitten kastike laitetaan munakoisojen päälle ja on hyvää! Tosin ei kannata suolata munakoisoja molemilta puolilta, niistä tuli vähän liian suolaisia.

364063.jpg

Lisänä hedelmävihannessalaattia. Vesimeloonia, mangoa, paprikaa, tomaattia, kurkkua.

364081.jpg

Robalon kuva googlesta:

robalo.gif