Tämä leipä on tosi hyvää. Olen tehnyt kerran aiemmin ja silloin se mielestäni oli pahaa mutta tein nyt uudestaan kun näin jossain blogissakin. Nyt se oli herkullista.
Ohje on Aura Liimataisen keittokirjasta.
Focaccia<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
¾ dl hienonnettua sipulia
1 rkl oliiviöljyä
1/3 tl basilikaa
1/3 tl timjamia
½ tl suolaa
Taikina
<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />3 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
1 dl raastettua juustoa
6 dl vehnäjauhoja
Pinnalle
2 rkl oliiviöljyä
2 tl murskattua merisuolaa
Rosmariinia
Murenna hiiva veteen ja lisää seokseen paistettu mausteseos, juusto ja vehnäjauhot. Kohto 40 min. Muotoile pellille ja kohoto 30 min. Tee sormin painalluksia ja voitele öljyllä, ripottele pinnalle suola ja rosmariini. Koloihin voi laittaa oliiveja tai aurinkokuivattuja tomaatteja. Kypsennä 225 asteessa 20 min.